Tips og gode råd til hvordan du anvender stencils
og spray maling til at camouflere dit jagtudstyr

FORBEREDELSE

Sørg først for at fjerne fedt og snavs på det udstyr, du gerne vil behandle. Slib let på blanke overflader, så malingen hæfter bedre og overfladen bliver mere blank.

Vi anbefaler, at du anvender en spraymaling i en god kvalitet, f.eks. vores maling fra Fosco, der er en specialfremstillet maling.

TRIN 1

Brug god tid på at iagttage de omgivelser i naturen, du ønsker at gengive i din camouflering. Hvis du for eksempel hvis du male en skydepram, så bør du anvende stencil sættet til vådområder og maling tilpasset siv mv. i årstidens farver. Skal du male en fodertønde vælg da stencil sættet til skov eller græs afhængig af foderpladsens omgivelser.

TRIN 2

Først maler du i den ønskede grundfarve. I de fleste tilfælde bør du anvende en lysere farve, så du kan lave skygger med mørkere nuancer. Vær igen opmærksom på variationen i farver afhængig af sæsonen og kombinér gerne flere farver. Om sommeren skal farverne primært være i grønne nuancer, og om efteråret / vinter primært brune, beige og grå farver.

Når først “bunden er dækket og tør” kan du arbejde videre med detaljerne i dit design ved hjælp af skabelonernes grene, blade, bark, græsser mv.

RENGØRING

Skabelonerne (stencils) rengøres med et egnet opløsningsmiddel (lakfortynder må dog ikke anvendes). Lad gerne skabelonerne ligge i blød natten over. Tør dem godt og så er de klar til brug igen.